DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A kormánynak a mindenkori törvények szerint kell eljárnia, akkor is, ha ez jelentős mértékű végkielégítésekben nyilvánul meg. 1992-ben a munka törvénykönyvét úgy fogadta el akkor a parlament, hogy a határozott idejű munkaviszonyoknál, ha a határozott idő lejárta előtt a munkaviszonyt megszüntették, a még hátralévő időt teljes mértékben ki kellett fizetni. 1995-ben a parlament egy módosítást fogadott el, amely azt mondta ki, hogy ha egy évnél hosszabb idő van még hátra a határozott időből, akkor is egy évben korlátozta a kifizethető összeget. Ehhez kell tartani magunkat.
Jelen esetben két ügy borzolja a kedélyeket, az egyik a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatójának az ügye. Itt tulajdonképpen a jövőben a kormány azt tudja tenni, hogy az állami cégek vezetői tekintetében olyan bérezési politikát folytat, mint tulajdonos oly mértékben szól bele a cégek vezetőinek jövedelmébe, hogy ilyen hihetetlen nagyságú összegek egyéni jövedelemként ne fordulhassanak elő.
A másik, az a szerződés, amit a Millenáris Kht. ügyvezetőjével kötöttek, ott is egyévnyi munkabér kifizetéséről lehetett volna szó - ez 21 millió 600 ezer forintot tett ki. Ez is szép summa, de a felmentése előtt megállapodott a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkárával, úgy módosították a szerződést, hogy plusz 10 millió forintot kap az illető hölgy azért, hogy két évig nem nyilatkozik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) a cég ügyeiről, vagyis 10 millió forint hallgatási pénzt kapott (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ez gyönyörű!) és egy gépkocsit.
Azt tudom ígérni, hogy a jövőben ilyen szerződésmódosítások a kormány környékén nem fordulnak elő. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me