DR. SZIGETHY ISTVÁN

Full text search

DR. SZIGETHY ISTVÁN
DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A sporttörvény egyetlen rendelkezésének módosítását indítványoztuk Nádori László és Veér Miklós képviselőtársaimmal együtt. Ez a módosítás azonban a magyar sakksport és a Magyar Sakkszövetség jövője szempontjából sorsdöntően fontos.
Röviden arról van szó: ahhoz, hogy egy sportszövetség sportági szakszövetséggé alakulhasson, a sporttörvény hatályos szövege feltételül tűzte, hogy vagy az AGFIS nevű nemzetközi szervezetnek, vagy pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágak egyikének körébe tartozzék a sportág. Mivel a sakk egyik körbe sem tartozik, ezért nem kaphatta meg azt az elismerést, mint a többi hasonló, nagy múltú magyar sportszövetség. Ezért terjesztettük elő a módosító indítványunkat, hogy ezt az ellentmondást megszüntethessük, ugyanis ez a megkülönböztetés, hátrányos megkülönböztetés veszélyezteti a magyar sakksport jövőjét.
Az a kérésünk, hogy az Országgyűlés ezt támogassa. Az oktatási bizottság majdnem egyhangúlag, egy tartózkodással támogatta a javaslatunkat. A vitában elhangzott Nádori László képviselőtársunk felszólalása még, aki sok tekintetben a sport egészének szempontjából is támogatta az előterjesztésünket. Az a kérésünk éppen ezért, hogy az Országgyűlés is ezt a módosító javaslatunkat, önálló törvényjavaslatunkat fogadja el, és ezzel a sakksportnak ezt a negatív megkülönböztetését szüntesse meg.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps. - Folyamatos zaj.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me