DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Részben Sepsey képviselő úr kétperces hozzászólására szeretnék reagálni.
Az MTI-törvény előzetes vitája során is a kérdések túlnyomó többségében meg tudtak egyezni a pártok, és hogy végül nem szavaztak ellene az ellenzéki pártok, hanem tartózkodással jelezték csak fenntartásaikat, ez is annak eredménye volt, hogy egy kompromisszumos megoldás körül körvonalazódott az egyetértés.
Én nem szeretnék ismételten kitérni az alkotmánymoratórium megszűnésére vagy felmondására, nem hiszem, hogy ide tartozna az ügy.
Úgy gondolom, Dávid Ibolya felszólalása egy bizonyos szempontból tipikus volt. Míg egy oldalról azt fejtegette, hogy a nem képviselő kormánytagoknak nem kell megadni a lehetőséget arra a védelemre, amit a képviselők egyébként élveznek, ugyanakkor a másik oldalról azt várja el, hogy ugyanazokat a kötelezettségeket viszont a nem képviselő kormánytagok, államtitkárok részére is határozza meg a törvény, amit a képviselők számára.
Az egyéb állami vezetőkkel kapcsolatban pedig úgy gondolom, hogy ők inkább állnak közelebb a köztisztviselőkhöz. Ezt át lehet gondolni majd, amikor a köztisztviselők összeférhetetlenségével kapcsolatos törvényjavaslatról fog tárgyalni a parlament.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me