IZSÓ MIHÁLY

Full text search

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Kedves Képviselőtársaim! Ülősztrájkomat fölfüggesztettem, most állva mondom el a kérdésemet. (Derültség.) Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Államtitkár Asszony! 1997. év végét írjuk, de Budakalászon a bürokraták packázása következtében nem engedik mintegy 49 család helyi világításának megoldását.
Budakalász külterületén, ahol a külterületi jelleg miatt más építési szabályok érvényesek, évekkel ezelőtt telkesített a tsz úgy, hogy 6 méter széles utat is kimértek a telkek között, amely a tsz tulajdonaként van bejegyezve. A telektulajdonosok tulajdonukon szépen kerítettek, fásítottak, hétvégi házakat, szerszámoskamrákat, gyümölcs- és zöldségtározókat s a többi építettek. Már két éve kérik az önkormányzattól az elektromos hálózat engedélyezését, amit 100 százalékban saját erőből kívánnak megvalósítani. Sajnos, az önkormányzat hol engedi, hol tiltja az elektromos hálózat elkészítését. Az önkormányzat utolsó emlékeztetőjében hat olyan pont teljesítését írta elő, amelyet a legjobb indulat mellett sem lehet három éven belül teljesíteni. Megjegyzem: a jelenlegi építési rendelet szerint a külterületre vonatkozó előírások a 49 telekre vonatkozóan megfelelőek.
Mielőtt ezt az ügyet interpellációként terjeszteném elő, kérdezem az államtitkár asszonyt: lehet-e 49 családot sötétségre kárhoztatni a packázóknak? Várom válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me