DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Szolgálunk és védünk - ez a rendőrség jelszava; az állampolgárok pedig azt mondják, hogy mi, adófizető állampolgárok fizetünk, és védjenek meg minket. A XII. kerületben lakó polgárként igen sokan fordultak hozzám az aláírás-gyűjtési akció során is, hogy romlik a kerület közbiztonsági helyzete, romlik, mert kevés a rendőr, sok a bűncselekmény, és a kerület adófizető polgárai nem érzik azt, hogy az állam velük szemben ellátná azt a kötelezettséget, amelyiknek a másik oldalát viszont tőlük megköveteli. Az adót megfizetik, az adót behajtják, viszont az állam a rendőrség útján nem gondoskodik a kerület közbiztonságának védelméről.
A XII. kerület a főváros egyik legnagyobb kiterjedésű kerülete, 27 négyzetkilométer a területe. A nyáron, amikor a kerület rendőrkapitánya tartott egy sajtótájékoztatót, elhangzott, hogy erre a 27 négyzetkilométerre kettő járőrpár jut. Ekkora területen két járőrnek kellene ellenőriznie, hogy történik-e bűncselekmény vagy sem, megakadályozni a házak feltörését, a gépkocsik elvitelét. Kapitány úr azt is elmondta, hogy sok esetben egyetlenegy járőr van csak, mert a másiknak el kell látni olyan feladatokat, mint például bíróságra szállítás és hasonlók.
A kerületben igen sok követség van. Ennek tudható be, hogy több mint 50 rendőr, akik számban a kerületben szolgálnak, valójában a követségek őrzését látják el. Az Istenhegyi utat sokszor lezárják diplomáciai fogadások, a küldöttségek biztonságos utaztatása miatt. Ezeknek a rendőröknek a nagy részét is a kerület adja. A létrehozott rendőrőrs a Svábhegyen nem tudja betölteni a funkcióját, mert ott is igen kevés rendőr teljesít szolgálatot.
Ezek alapján - mint a kerületben lakó képviselő, és mint aki nagyon sok ilyen panasszal találkozik - kénytelen vagyok megkérdezni államtitkár urat: hogyan és milyen módon gondolja a Belügyminisztérium, hogy gondoskodjék az állampolgárok vagyonának őrzéséről? A Magyar Demokrata Fórum programjának egyik alaptézise a biztonság, mi tényleges biztonságot akarunk. Önök hogy akarják ezt megvalósítani? Várom válaszát. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me