DR. GYÖRGYI KÁLMÁN

Full text search

DR. GYÖRGYI KÁLMÁN
DR. GYÖRGYI KÁLMÁN legfőbb ügyész: Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A képviselő úr által elmondott, kérdésében említett interpellációkat figyelemmel kísértem, így értesültem arról is, hogy az utóbbi interpelláció további tárgyalás végett bizottság elé utaltatott.
Kérdésére a következőket tudom mondani:
A kisvárdai városi ügyészség munkatervi feladatként vizsgálta építési engedélyezési és kötelezési eljárások törvényességét. Ennek kapcsán a területfejlesztési hozzájárulás igénylésével és felhasználásával összefüggő olyan tényeket ismert meg, amelyek hivatalból üldözendő bűncselekmény alapos gyanúját keltik. Ezért a kisvárdai városi ügyészség ez év július hó 21-én kelt határozatával a Btk. 288. §-ában meghatározott jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. A nyomozást a záhonyi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja. Különféle nyomozási cselekményeket végeztek el eddig, mások folyamatban vannak, ezek után lehet majd állást foglalni a gyanúsítások kérdésében.
Jelenleg tehát van bűncselekmény alapos gyanúja, ezért rendelték el a nyomozást és ezért folytatják, viszont nem került sor meghatározott személy gyanúsítottként való kihallgatására.
A parlamenti vizsgálatok részleteit nem ismerem, így azokról nem tudok nyilatkozni.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me