DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Csak a kérdésekre adott válaszra szorítkoznék, hiszen rövid az idő.
Az első kérdés: a kilencvenes éveket megelőzően a speciális szakképzettséggel rendelkezők vállalati gazdasági munkaközösségeket hoztak létre, ezek alakultak át később társaságokká, amelyekben a részvénytársaság kisebbségi, 10-től 30 százalékig terjedő üzletrésszel rendelkeztek. 1994-ben ezek közül több üzletrészt könyvértéken, névértéken külön vagyonértékelés nélkül adtak el, ez az akkori jogszabályoknak megfelelt.
A Herbária és az rt. között létrejött szerződés az eladási lehetőségek bővítését kívánta szolgálni. Az ÁPV Rt. felhívására a részvénytársaság felügyelőbizottsága a megállapodást megvizsgálta, azt módosíttatta, ennek alapján jelenleg havi 2 millió forint árbevételt eredményez az akció.
Az ÁPV Rt. a részvénytársaság vezérigazgatójának a Herbária elnökét és nem vezérigazgatóját nevezte ki. Az új vezérigazgató feladata volt többek között az is, hogy a szatelit kft.-kkel való kapcsolatot rendezze.
Évekkel ezelőtt valóban előfordult az rt.-nél kész ortopédcipők vásárlása, amelyért a felelős gazdasági és kereskedelmi vezetőt, továbbá két fiókvezetőt eltávolítottak a cégtől.
Összegezve tehát megállapítható, hogy mindazon kérdések, amikre a képviselő úr tőlem választ várt, a '94-'95-öt megelőző időszakra nyúlnak vissza. Ellátást veszélyeztető helyzetről pedig beszélni nem lehet már csak azért sem, mert a részvénytársaság a piacnak mintegy 40 százalékát mondhatja magáénak, holott a piacon az OEP által finanszírozott mintegy 600 társaság működik. Képviselő úrnak abban igaza van, hogy a termékek drágák, de a tb 50-100 százalék közötti térítése jelentős mértékben enyhíti az igényjogosultak terheit.
Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me