DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA
DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA (FKGP): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Magyarország a gyógy- és hévizek tekintetében nagyhatalomnak számít. A gyógyvíz olyan értékes természeti kincs, amely a hozzáértő orvos kezében áldás lehet a szenvedő beteg számára. A 40. életév feletti lakosság körében szinte már mindenki szenved valamilyen mozgásszervi bántalomban.
Fontos lenne biztosítani annak feltételeit, hogy minél szélesebb körben - a műtéti beavatkozások szükségességének megelőzése céljából, illetve nagyon sok esetben azok helyett - a gyógyfürdő-kezeléseket lehessen alkalmazni. Nagyon fontos lenne az is, hogy a gyógyforrások vizei ne vesszenek kárba. Konkrét példával élve: lehetőség szerint ne forduljon elő mindaz, ami tapasztalható a budai Szent Imre, a volt Tétényi Úti Kórház esetében; nevezetesen az, hogy a több mint 200 éves múltra visszatekintő kórház területén található gyógyvíz hosszú évek óta kihasználatlanul hever.
Mindezek okán kérdezem az államtitkár úrtól: kívánja-e felmérni a szaktárca a magyarországi gyógyvízterápiás lehetőségeket, továbbá miként fogja szolgálni a gyógyvízterápia a magyar lakosság egészségét az 1998. évi költségvetés évében?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me