DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Tolna megye és Szekszárd életének meghatározó jelentőségű cége volt a Szekszárdi Húsipari Vállalat. Nemcsak azért, mert több mint 1200 dolgozót foglalkoztatott, hanem azért is, mert nagy hatása volt a megyében, hiszen a kistermelők, a beszállítók, az állattartók tevékenysége ráépült erre a korábbi vállalatra.
A Szekszárdi Húsipari Részvénytársaság kártyavárként összeomlott, és kártyavárként összedőlt az a cég is, amely őt privatizálta, a Metraco Rt. Az előzőnél, a szekszárdi húsipari cégnél több mint 300 ember lett munkanélküli, a Metraco cégnél több mint 800 dolgozó nem munkanélküli lett, ellátatlan. Ellátatlan azért, mert a kormány be nem jegyzett céggel kötött szerződést. Ennek a levét ma 800 dolgozó issza, aki nem tudja, mit kezdjen azzal, hogy munkanélküli-ellátást nem kap, mert végül is, mint egy be nem jegyzett cég dolgozóival, nem tudnak munkanélküliként foglalkozni velük. Hangsúlyozom még egyszer: több mint 800 dolgozóról van szó.
Itt az alkalom, hogy újból föltegyem a kérdést miniszter asszonynak: ki a felelős a Szekszárdi Húsipari Rt. hanyag privatizációjáért? Ki a felelős azért, hogy egy be nem jegyzett céggel kötöttek szerződést? Ki a felelős azért, hogy egy több milliárdos céget az ÁPV Rt. úgy privatizált, hogy nem figyelte, milyen jelentéktelen üzleti tárgyalópartnere van? Ki a felelős azért, hogy az ÁPV Rt. hagyta, hogy egy évig orránál fogva vezesse ez a vállalkozó a hatóságokat és az ÁPV Rt.-t magát? De ki a felelős azért, hogy hiába jelezte a cég felügyelőbizottsága a problémákat az önök cégének és a kormánynak, senki nem tett a problémák megoldására egyetlen lépést sem?
Tisztelt Miniszter Asszony! Utoljára teszem föl a mai napon azt a kérdést: ki a felelős? Miért nem nevezi meg a kormány a felelőst? Ha pedig nem tudja, miért nem indít eljárást a felelősök megnevezése érdekében?
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me