ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása. Megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, van-e valakinek észrevétele azzal kapcsolatban, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően döntési javaslatonként határozzon az Országgyűlés. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs ilyen észrevétel.
Az Országgyűlés elnöke a Házszabály 19. § (2) bekezdése g) pontjának megfelelően személyi javaslatot terjesztett elő H/5117. számon. A megüresedett bizottsági helyek betöltésére született megállapodásnak megfelelően a foglalkoztatási bizottság elnöki helyére dr. Surján Lászlót, a gazdasági bizottság alelnökének dr. Latorcai Jánost, a mentelmi bizottság alelnökének dr. Isépy Tamást (Szórványos taps.), a költségvetési bizottság tagjának Csépe Bélát, a mezőgazdasági bizottság tagjának Ivanics Istvánt, az önkormányzati bizottság tagjának dr. Pálfi Dénest, a kulturális bizottság tagjának Deutsch Tamást, az oktatási bizottság tagjának dr. Kovács Kálmánt, a nemzetbiztonsági bizottság tagjának dr. Pálfi Dénest, az emberi jogi bizottságba - Pokorni Zoltán helyett - Sasvári Szilárdot, az alkotmányügyi bizottságba - Deutsch Tamás helyére - dr. Rubovszky Györgyöt javasolja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 254 igen szavazattal, 3 nem ellenében és 9 tartózkodás mellett a személyi javaslatot elfogadta. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés elnöke további személyi javaslatot terjesztett elő H/5116. számon. Ebben a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását előkészítő bizottságban korábban megüresedett bizottsági helyre dr. Rapcsák Andrást jelöli.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 219 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett a személyi javaslatot elfogadta. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében a megválasztott bizottsági elnöknek, alelnököknek és tagoknak a munkájukhoz sok sikert kívánjak. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Két perc szünet következik. (Rövid szünet. - Számos képviselő elhagyja az üléstermet.)
(Boros Lászlót a jegyzői székben dr. Tóth Tihamér váltja fel.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me