DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Remélem sikerül megtartanom a jó szokásomat. Mindössze azért kértem szót, hogy a mezőgazdasági bizottság elnökeként megnyugtassam Veér Miklós képviselőtársamat: a látszat néha csal.
Természetesen arról az indítványról, amit a 167. sorszámon beterjesztett, a bizottságnak az az álláspontja szerepel, hogy egyharmada sem ért egyet vele. Ez kizárólag annak köszönhető, hogy a bizottság álláspontja szerint ennek a c) pontnak nem Cserszeg vidéki körzetnek, hanem cserszegi körzetnek kell lennie. Egyébként pedig teljes mértékben egyetért a mezőgazdasági bizottság azzal, hogy a Hévíz-Egregy része legyen ennek a borvidéknek.
Összegzésként is mindenképpen el kell mondanom, hogy természetesen sok helyről kapott sok képviselőtársunk megkeresést, ebben a paksamétában is van egy jó pár, amelyek olyan indítványt tettek, hogy ilyen-olyan átrendezést hajtson végre a borvidékek, bortermőhelyek sorában. Ezek közül azokat, amelyek száz százalékig biztosan hasonlók, tehát pontra, vesszőre egyeznek a végső elképzeléssel, azokat az indítványnak megfelelően a mezőgazdasági bizottság befogadta. Amiben ilyen eltérések vannak, mint ahogy azt Veér Miklós képviselőtársam indítványa kapcsán is jeleztem, ott természetesen elutasítottuk, de maga az összegző módosító indítvány, amelynek előterjesztésére a holnapi bizottsági ülés lesz hivatott, természetesen már ezek és az ön által említett hegyvidékek, borvidékek esetében is - emlékeim szerint mindegyik esetében - azt fogja tartalmazni, amit ön a hozzászólásában megfogalmazott. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me