DR. FODOR ISTVÁN

Full text search

DR. FODOR ISTVÁN
DR. FODOR ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Én sejtettem, hogy Torgyán képviselő urat nem igazán az fogja érdekelni, amiről a kérdése címe szól, mert hiszen arra a választ ő is tudja, hogy a NATO-kérdőíveknek a kitöltése a holnap kezdődő tárgyalásokat követi, és ez több hétig eltart.
A képviselő úr valójában elmondott kérdése, úgy érzem, egy kicsit személyeskedő indíttatású, és talán szerencsésebb lett volna megvárni a külföldön tartózkodó Keleti György miniszter úr hazatérését. De ha már úgy hozta a sors, hogy nekem kell erre válaszolnom, akkor hadd hívjam fel a képviselő úr figyelmét arra, hogy a miniszter úr nemrégiben nyilatkozott a sajtóban erről a kérdésről, és úgy gondolom, talán mások számára is megszívlelendő módon nem tagadta meg korábbi önmagát, hanem elvállalta (Taps és derültség a kormányzó pártok padsoraiban.) és mindenki számára megismerhető módon feltárta a viszonyát ehhez a kérdéshez.
Azonban van ennek a személyeskedő kérdésnek egy közérdekű olvasata is, és talán szerencsésebb, hogy erre én válaszolhatok. Keleti György kidolgozója volt a kormányprogram azon részének, amely Magyarország euro-atlanti integrációs, azon belül NATO-csatlakozását tűzte ki célul, és három éve személyében is letéteményese azoknak a változásoknak, amelyek a honvédségben a feltételei ezeknek a folyamatoknak, és az integrációs szervezetek, valamint azok tagállamai előtt személyében is megjelenítője azoknak az értékeknek, amelyek egyúttal a csatlakozás elemi követelményeit jelentik.
Hogy Keleti György miniszter úr milyen hitelességgel tudja képviselni a Magyar Köztársaság érdekeit, arra talán a legjobb tanúbizonyság az a nyilatkozat, amelyet az Országgyűlésnek ma módjában volt elfogadni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me