ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Most kormány-előterjesztések sürgős tárgyalásba vételéről fogunk határozni. Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabály 99. §-ának (2) bekezdése értelmében az Országgyűlés a sürgősségi javaslatról vita nélkül határoz. Tájékoztatom képviselőtársaimat, a kormány előzetesen jelezte, hogy a sürgősségi kérelmeket nem kívánja szóban külön indokolni.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány sürgős tárgyalást kért a büntetőeljárásról szóló törvény módosításáról szóló T/153. számú törvényjavaslatára. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e az előterjesztés sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 235 igen szavazattal, 10 ellenszavazat és 14 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a fogságfenyítés bírósági felülvizsgálatáról szóló törvény módosítását kezdeményező T/154. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 248 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 16 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e az egészségügyről szóló 1972. évi II. törvény módosítását kezdeményező T/155. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 246 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.
(18.20)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e az ügyvédségről szóló 1983. évi IV. törvényerejű rendelet módosítását kezdeményező T/156. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 241 igen, 5 ellenszavazat és 22 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a külföldiek magyarországi befektetéseiről szóló 1988. évi XXIV. törvény módosításáról rendelkező T/184. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 245 igen, 2 ellenszavazat és 19 tartózkodás mellett a javaslat sürgős tárgyalását elrendelte.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a Magyar Köztársaság kormánya és a Kínai Népköztársaság kormánya között a kettős adóztatás elkerülése és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelemadók területén aláírt egyezmény megerősítéséről szóló H/158. számú országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 259 igen, 1 ellenszavazat és 13 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a Magyar Köztársaság és Kuvait állam között a kettős adóztatás elkerülése a jövedelem- és a vagyonadók területén, és a gazdasági kapcsolataink előmozdítására aláírt egyezmény megerősítéséről rendelkező H/159. számú országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 262 igen, ellenszavazat nélkül, 9 tartózkodás mellett az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a Magyar Köztársaság és Paraguay Köztársaság között a beruházások elősegítéséről és kölcsönös védelméről aláírt egyezmény megerősítését indítványozó H/160. számú országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 257 igen, ellenszavazat nélkül és 9 tartózkodással az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me