POZSGAI BALÁZS

Full text search

POZSGAI BALÁZS
POZSGAI BALÁZS (MSZP): Köszönöm a szót, tisztelt alelnök asszony. Többször megszólíttattam, de nem negatív értelemben nyomtam meg a gombot, hanem egy pár dolgot szeretnék tisztázni. Ilyen értelemben nem vagyok ellentmondásban Medgyasszay Lacival, de Győrrel kapcsolatban mégis szeretnék kiemelni valamit. Ezt abban a szövegösszefüggésben az ember nem mondhatta el, hiszen az időkeret is meghatározó ilyen értelemben. Amikor egy város két alkalommal is tíz, illetve tizenöt millió forinttal támogatta az alapítvány működésének segítését, sajnos átéltem azt a folyamatot, amely ahhoz kellett, hogy az alapítvány ezt a támogatási összeget megkapja. Mert a többi képviselőtársam vitatémája éppen az volt mindig, hogy vajon lesz-e expó, ez az expó megvalósítható-e. Ez a vita ment 2-3 évvel ezelőtt is.
A másik, amit szeretnék kiemelni a hozzászólásommal kapcsolatban, hogy azt mondtam, a működésünkben az expó lényege az volt, hogy 1996-ot egy határidőként definiáltuk. Azt szeretném, ha a tisztelt Háznak, vagy talán inkább az országnak mindig volnának olyan határidői, amelyek vonzók lehetnek az emberek számára, amire lehet szervezőmunkát folytatni, ami célként lebeg előttünk. Ez nagyon fontos volna.
A harmadik - és ezzel be is fejezem -: elmondtam, hogy ezek valóban nagyon pozitív dolgok voltak, de azt is elmondtam, hogy sajnos, a mai magyar gazdaság helyzetében nem tartom reálisan megvalósíthatónak az expót, mert az aránytalanul nagy áldozatot jelent az ország lakosságának. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me