DR. SUCHMAN TAMÁS

Full text search

DR. SUCHMAN TAMÁS
DR. SUCHMAN TAMÁS (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Medgyasszay László ügyes szónoki fogással élt, mert megszólította az egész kormánypártot, tehát mindenkinek újra lehetősége van kétpercessel élni ebben a vitában.
Én viszont csupán annyit szeretnék mondani - Kossuth egyik híres mondását nem lealacsonyítva ehelyütt sem -, hogy annyi energiát, amennyit ma fektet a volt kormánypárt, a jelenlegi ellenzék az expó ügyébe, ennyit kellett volna az elmúlt évek alatt fordítani annak előkészítésére és akkor, Barkóczy képviselőtársam, ma én is jó szívvel expópárti lennék. De a helyzet, sajnos, nem így áll.
A vállalkozók nem kértek, de nem is ajánlottak fel egyetlen fillért sem ezen a somogyi fórumon. Mi Medgyasszay Lászlóval egy forró augusztusi napon valóban együtt voltunk Szombathelyen, ahol kiderült, hogy a négy megye expóirodájának felelősei nem tudtak egy jelentősebb összeget felmutatni arra a kérdésemre, hogy milyen felajánlkozások vannak, holott az ország nyugati megyéiről van szó. Nyilvánvaló, hogy ami ott elhangzott, a szombathelyi orosz laktanyában létesítendő bevásárlóközpont enélkül is létrejön, de pluszban tíz-húszmilliós nagyságrendnél többet összességében nem tudtunk összegyűjteni.
Azt gondolom, hogy nemcsak érzelmi kérdés - és a hosszú vita most már hetek, hónapok óta lassan erről folyik - az expó, hanem elsősorban racionális, elsősorban stratégiai, elsősorban gazdaságpolitikai kérdés, és a frakciófegyelem, amire Medgyasszay képviselőtársam utalt, talán arra vonatkozik, hogy ilyen kérdésekben az ország érdekével szemben egy felelős kormánypárt - megfelelő gazdasági kérdésekben és előkészítés után - nem mondhat és nem hozhat csak egységes véleményt. Én erre gondoltam augusztusban. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me