ASZÓDI ILONA KATALIN

Full text search

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Ivanics István felszólalására jelentkeztem, tulajdonképpen hozzá szeretnék kapcsolódni. Ő Bács megyét említette, mint ahol az expónak különleges rendezvényei lennének; valóban készült Bács megye, tervek vannak. Ugyanakkor el kell mondanom, hogy ezekre a tervekre gyakorlatilag nincs pénz, tehát finanszírozási gondok vannak.
Azt is el kell mondanom, hogy a saját választókerületemben, ami a 6-os számú választókerület, én is végeztem egy közvélemény-kutatást, miután szerettem volna és szeretnék felelősen dönteni itt majd, amikor erre sor kerül. És ebben az derült ki, hogy az önkormányzatok nagyobb része nem támogatja a saját választókerületemben az expót. 13 település tartozik hozzám, ebből 8 település mondott nemet - tehát 8 önkormányzat mondott nemet -, 3 mondott igent és ketten nem válaszoltak a kérdésre. Azok közül, akik igent mondtak, azok közül is az egyik önkormányzat azt mondta, hogy nagyon jó terveik vannak, sajnos azonban sem a költségvetés, sem a vállalkozók eddig még semmit nem finanszíroztak ebből.
Én azt gondolom, abból kell kiindulnunk, hogy 1994. október 25-e van. Ezt a dátumot nem lehet elfelejtenünk akkor, amikor az expó jövendőbeli sorsáról döntünk. Sajnos, én nem voltam expóellenes... pontosabban azt mondanám, hogy támogatni tudtam az ötletet, még négy évvel ezelőtt is - természetesen nem a parlamentből, hanem otthonról; ez a magánvéleményem volt. Ma azonban már azt látom, 1994 végén, hogy ez a beruházás gyakorlatilag megvalósíthatatlan. Köszönöm szépen. (Taps a koalíció padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me