HORVÁTH TIVADAR, DR. (KDNP)

Full text search

HORVÁTH TIVADAR, DR. (KDNP)
HORVÁTH TIVADAR, DR. (KDNP) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon röviden szeretnék csatlakozni a több képviselőtársam – legutóbb Németh Zsolt – által is felvetett kérdéshez: a népszavazás elrendelése kérdéséhez.
Úgy tűnik, hogy a csatlakozási kérelem benyújtása tárgyában és a népszavazás kérdésében egyfajta parlamenti konszenzus alakult ki itt az előbbi vita alapján.
Valamennyi parlamenti párt képviselője támogatta azt a határozati javaslatban is megfogalmazódó álláspontot, hogy a népszavazásnak akkor lesz értelme, az akkor kap értelmet, amennyiben várhatóan 1997. január elseje után az Európai Unió tagállamaival megindulnak a csatlakozási tárgyalások, és e tárgyalások alapján kaphatunk konkrét képet arról, hogy milyen előnyökkel és milyen kötelezettségekkel járhat az ország számára a társulás. Ezt követően lehet tehát feltenni a kérdést, és fel kell tenni a kérdést a magyar társadalomnak: népszavazás keretében döntsön, hogy a csatlakozást ezekkel a feltételekkel vállalja-e, akarja-e az ország népe. Úgy gondolom, hogy ebben valamennyi parlamenti párt mostanra teljes egyetértésre jutott.
A 15810-es számon benyújtott módosító javaslat, amely Palotás János képviselőtársunk részéről érkezett, ezzel éppen ellentétes álláspontot fejt ki. Kérem Palotás János képviselő urat, hogy a vitában elhangzott racionális és logikus érvelések figyelembevételével vonja viszsza ezt a javaslatát, mert hiszen nem találkozik a Parlament nagy többségének az egyetértésével. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me