GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt frakciójának vezetője:

Full text search

GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt frakciójának vezetője:
GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt frakciójának vezetője: Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Országgyűlés! Schamschula államtitkár úr némi bizonytalankodás után megszólította vagy megnevezte az MSZP-t is, s ezért engedjék meg, hogy nagyon röviden reagáljak a felvetésére.
Valóban arról van szó, mint ahogy a köztünk lefolyt beszélgetésben kifejeztem: mi igenis hajlandók vagyunk minden olyan megbeszélésen, tárgyaláson és munkában részt venni, amely a munkanélküliség csökkentésére, és ennek az egész problémának valamifajta rendezésére irányul. És ezt a szándékunkat a jövőben is fenntartjuk.
Szabad legyen azonban hozzátenni azt, hogy tartok tőle, hogy ez az együttműködés nehezen fog menni akkor, hogyha a Kormány közben olyan intézkedéseket hoz, mint amit legutóbb is hozott, és amelynek a lényege az, hogy az önkormányzatok mintegy fejpénzt fognak kapni minden feltárt eset után, mikor is kiderítik, hogy valaki kap munkanélküli-segélyt, de mellette fekete – úgymond, fekete – munkát végez. Nem hiszem, hogy ilyen úton-módon ezt a kérdést egyáltalán meg lehet közelíteni.
És amikor együttműködésről beszélünk, azt hiszem, ehhez az is hozzátartozik, hogy ilyen intézkedéseket jó lenne megkonzultálni.
És végezetül a másik megjegyzésem: úgy gondolom, Schamschula államtitkár úr is tisztában van azzal, hogy a munkanélküliséghez nem lehet közelíteni a szakszervezeti mozgalom támogatása és együttműködése nélkül. Márpedig mindaddig, amíg a Kormány gyakorlatilag a szakszervezeti mozgalom megosztására és ellehetetlenítésére törekszik, addig érdemi együttműködést, és főleg a problémák érdemi megoldását nem lehet várni.
Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me