Július 22. – Hétfő

Full text search

Július 22. – Hétfő
– Az amerikai célpontok ellen az elmúlt hetekben elkövetett terrorcselekmények miatt a magyar titkosszolgálat megerősítette a hazánkban állomásozó IFOR-alakulatok védelmét – jelentette be Somogyi Tamás vezérőrnagy, a polgári titkosszolgálatokat irányító miniszter kabinetfőnöke.
– Egyre több egyház működik Magyarországon. Az Állami Egyházügyi Hivatal megszűnése óta eltelt hét esztendőben kétszeresére nőtt a bejegyzett egyházak, felekezetek és vallási közösségek száma, a legújabb adatok szerint számuk meghaladja a hatvanat.
– A Chinoin Rt. kisrészvényesei éltek a Sanofi cég vásárlási ajánlatával, így 98,3 százalékos francia tulajdonba került a gyógyszergyár.
– Az Ikarus Rt. igazgatósága felmentette tisztségéből Angyal Ádámot, a testület elnökét, aki a lépést nem kívánta kommentálni.
– Lemondott tisztségéről a Globex Holding sajtóvállalkozása, a Globex Press Rt. elnök-vezérigazgatója, Kapuvári Gábor, aki megvált igazgatósági tagi tisztségétől is.
– Altatószerrel átitatott süteménnyel kínált meg két férfi egy amerikai állampolgárt a Keleti-pályaudvaron álló vonaton. Az áldozat eszméletét vesztette, és csak Vácott, egy kórházban tért magához.
– Rövid ismerkedő vizitre Budapestre érkezett Michael Jackson.
– Elhunyt Reményi János Liszt Ferenc-díjas karnagy, a Magyar Rádió és Televízió Gyermekkórusának nyugalmazott művészeti vezetője, az ELTE Tanárképző Főiskola énektanári tanszakának professzora. 65 éves volt.
– A Művelődési és Közoktatási Minisztérium mozgóképosztályának nívódíját adta át a tárca vezetője Fekete Ibolya, Gothár Péter és Schiffer Pál filmrendezőknek a jelentős külföldi filmfesztiválokon elért sikereikért.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir