Politika

Full text search

Politika
I. 1. A Koszigin-féle gazdasági reform előkészítéseként 43 vállalat a gazdálkodás új módszereivel kísérletezik.
I. 3–10. Taskentben szovjet közvetítéssel tárgyalások kezdődnek a Pakisztán és India közötti háborús konfliktus rendezése érdekében.
III. 29.–IV. 8. Ülésezik az SZKP XXIII. kongresszusa. Az új pb-be a következők kerülnek be Leonyid Brezsnyev, Andrej Kirilenko, Alekszej Koszigin, Kirill Mazurov, Arvid Pelse, Nyikolaj Podgornij, Poljanszkij, Alekszandr Seljepin, Pjotr Seleszt, Mihail Szuszlov és Gennagyij Voronov. A módosított szervezeti szabályzat eltörli a pártfunkcionáriusok periodikus újraválasztását előíró szabályt. Megszüntetik az első titkári elnevezést; Leonyid Brezsnyevet főtitkárrá választják.
IV. 26. Földrengés pusztít Taskentben.
V. 5. Megkezdődik a nyugati technológia nagyarányú importja: Andrej Gromiko olaszországi látogatása során aláírják azt a megállapodást, mely szerint a FIAT évi 600 000 gépkocsi gyártására alkalmas üzemet épít Togliattiban.
V. 25–27. Az SZKP KB plénuma határozatot fogad el a mezőgazdaság fejlesztéséről, 5 év alatt 15 milliárd rubel befektetésével és a géppark megháromszorozásával kívánják elvégezni azt a talajjavítási programot, melytől a gabonatermelés jelentős növekedését várják.
VIII. 27. Az SZKP KB határozata kimondja, hogy 1967-re, a NOSZF 50. évfordulójára minden kolhoz és szovhoz dolgozójának házába be kell vezetni a villanyt.
IX. 20. Csehszlovákia, Magyarország, az NDK és a SZU fegyveres erői Vltava néven hadgyakorlatot tartanak. Ezzel megkezdődnek a VSZ-en belüli közös hadgyakorlatok.
XI. 10. Az SZKP KB és a minisztertanács határozata értelmében 1970-ig be kell vezetni a mindenkire kiterjedő 10, ill. 11 éves politechnikai középiskolát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir