TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az autópálya építése mindig létkérdés volt. Akkor, amikor az autópálya elérte a megyét, majd elérte a megyeszékhelyet is, vállalkozások százai települtek vagy tervezgették a települést a megyébe. Ez munkahelyeket jelentett, ez az állam számára adóbevételeket jelentett, ez olyan fejlesztési lehetőségeket jelentett, amelyet semmi más nem tud pótolni.
A konkrét kérdésem arra vonatkozik, hogy egy miniszterelnöki látogatás idején, amely Romániában esett meg, a miniszterelnök azt mondta, hogy a csengersimai határátkelőtől az M3-as autópályáig egy 40 kilométeres autópályaszakasz fog épülni. Ez sokaknak lenne jó. Jó lenne mindazoknak, akik a térségben el akarják érni a jelenlegi M3-as autópályát, jó lenne azoknak a vállalkozásoknak, amelyek könnyebben akarnak közlekedni, árut szállítani, jó lenne mindazoknak, akik egyébként a határ menti térségből, Romániából, vagyis az ottani térségből érkeznek Magyarországra, és próbálnak tovább közlekedni.
Nem akarom sorolni ennek az áldásos hatásait, a kérdés azonban úgy szól, hogy vajon ez az ígéret egy blöff volt vagy valóság. A kérdésem arra vonatkozna, hogy milyen stádiumban van a tervezés, milyen stádiumban van az a fajta megvalósítási terv, amelynek nyomán megépülhetne ez az autópályaszakasz az ott élők örömére.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon helyes, ha a hátrányos helyzetű térségbe fejlesztések érkeznek, az viszont nem helyes, ha ezeknek a fejlesztéseknek inkább blöffszerű bejelentések a következményei. Köszönöm szépen, elnök úr, a lehetőséget. Államtitkár úr, köszönöm a választ. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir