POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A kéményseprőipari szolgáltatás átalakítása óta, illetve a rezsicsökkentéshez kapcsolódó, a lakosság számára ingyenes kéményseprés kialakítása óta önök már annyi mindent mondtak, annyi mindent összehordtak és kitaláltak, hogy lassan egy vicckönyvbe is összerakható lenne. Kezdték azzal, hogy nem lesznek kéményseprők, akik elvégzik ezt a munkát. Kezdték azzal, hogy majd közfoglalkoztatottak végzik ezt a munkát. Folytatták azzal, hogy nem lesznek ehhez eszközök, nem lesz, aki végrehajtsa, és nem lesz mivel végrehajtani a sormunkákat.
Megnyugtatom képviselő asszonyt, hogy minden riogatás ellenére azokon a területeken - és ezt is rosszul tudja egyébként, nem minden településen végzi a katasztrófavédelem a kéményseprést, vannak olyan területek, ahol még érvényes szerződések alapján nem a katasztrófavédelem végzi a lakosság számára ezt a szolgáltatást, de mindenhol -, ahol a katasztrófavédelem végzi a szolgáltatást, pontosan, előretervezhetően, szakszerűen végzik a szolgáltatást. Míg korábban gyakorlatilag nagyon sok helyen elmondták az állampolgárok, hogy a kéményseprés nem másból állt, mint a díj behajtásából, ma mindenhol tapasztalhatjuk, hogy a szükséges munkát a kéményseprők végre is hajtják.
Az ön által felvetett kérdésre azt tudom válaszolni konkrétan, hogy valóban van egy új vállalkozás, amelyet egyébként a katasztrófavédelem megbírságolt, hiszen engedély nélkül kezdte a tevékenységet. Semmi köze nincs a katasztrófavédelemnek vagy az államnak vagy bárkinek az állami szférából e cég beindításához. Tehát nem kapcsolódik a katasztrófavédelemhez.
Arról is tájékoztatni tudom a tisztelt képviselő asszonyt, hogy a szükséges vizsgálat lefolytatásra került. Itt ön többes számban beszélt, de egy esetben volt egy olyan tanúsítvány, amelynek kapcsán a kéményseprést végző munkatárs, miközben a sormunkát elvégezte, azt követően kiállított egy számlát egy cég nevében is, amely cégnél másodállásban dolgozott. Az ezzel kapcsolatos eljárást a katasztrófavédelem lefolytatta, és ilyen eset nem fordulhat elő. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir