CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Azért jó lenne, ha az időrendekben rendet raknánk, hogy milyen időket használ a megfogalmazása, ugyanis azt mondta, hogy a jövőről beszéljünk, a múltról ne beszéljünk, közben azt mondta, hogy elhagyták már nagyon-nagyon sokan a fiatalok, aztán felmérésre utal vissza, ahol azt mondja a felmérés, hogy elhagyhatják. Tehát a feltételes módot a kijelentésekkel, az időket, az idősávokat összekavarja azért, hogy a saját igazát próbálja bebizonyítani azoknak, akik önt hallgatják.
De kell beszélni arról, hogy mit csináltunk az elmúlt időszakban, és kell persze arról is beszélni, hogy mi várható a következő időszakban annak érdekében, hogy minél kevesebben hagyják el az országot, és minél kevesebben gondolkozzanak azon, hogy máshol vállalnak időlegesen munkát, mert azért természetesen abban van egy kis csúsztatás, amit ön mondott.
Államtitkár-kollégám nem a fiatalokról beszélt akkor, amikor az ő kimenetelük és a visszajövetelük kiegyenlítődéséről beszélt, hanem általában a Magyarországról időlegesen munkát vállaló, külföldön munkát vállaló emberekről beszélt, és azokról, akik bejönnek az országba, azok kiegyenlítődéséről beszélt. Ez viszont tény, hogy az elmúlt évben körülbelül 32-33 ezren próbáltak szerencsét hosszabb-rövidebb ideig külföldön, és körülbelül ennyien jöttek be az országba, és a dinamikájában a visszajövők nagyságrendje jelentős mértékben növekedett.
De azt, hogy minél kevesebben gondolkoznak azon, hogy elmennek külföldre munkát vállalni Magyarországról, azok a programok segítik, amelyet már számtalanszor, itt a parlamenten belül is hallhatott akár tőlem is vagy más minisztérium képviselőitől.
(14.10)
Például az „Ifjúsági garancia” programot meg kell említeni, ahol tízezres nagyságrendben segítik a programok a fiatalok munkába állását, vagy pedig a munkahelyvédelmi akciót, amely ugyancsak nagyon jelentős mértékben 140-150 ezer fiatalnak a munkába állását segítette. A következő percben folytatom majd a válaszomat.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir