SNEIDER TAMÁS

Full text search

SNEIDER TAMÁS
SNEIDER TAMÁS (Jobbik): Tisztelt Államtitkár Úr! Amiket elmondott, ezzel a szociális ágazat továbbra is a legalacsonyabban megfizetett ágazat Magyarországon. Ezek a bérpótlékok, amikről ön beszél, továbbra is bérpótlékok, amelyek bármikor elvehetők. Itt béremelést kérnek a dolgozók. Béremelést kérnek a dolgozók!
A helyzet gyakorlatilag változatlan a szociális ágazatban. Továbbra is túlterheltek az emberek, semmilyen szakmai támogatás szinte nincs a számukra, anyagilag, erkölcsileg nincsenek megbecsülve. Valódi bérrendezésre van szükség. Ugyanúgy, ahogy elindult az oktatás és az egészségügy területén egy komolyabb felzárkóztatás, itt is erre volna szükség, de ez még mind-mind semmi.
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt egyszerűen látni kell, hogy ha ebbe az ágazatba és ezekbe az ágazatokba nem fektetünk be sokkal nagyobb pénzt, és nem becsüljük meg ezeket a dolgozókat, Magyarország nem fog felemelkedni, soha nem fog eljutni nyugat-európai szintre; mert a második világháború után Nyugat-Európa úgy tudott fejlődni, hogy először a humán tőkébe fektetett be, és utána ez megtérült a gazdaság területén. Itt Magyarországon eddig ennek az ellenkezője történt.
Nem tudom elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)
(17.50)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir