DUNAI MÓNIKA

Full text search

DUNAI MÓNIKA
DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon érdekes egy olyan vitában részt venni, ahol megkérdőjelezik azt, hogy mi a jobb az embereknek, ha olcsóbb a tej vagy ha drágább a tej. (Dr. Józsa István: Befizet a Matolcsy vagy nem?) Azt gondolom, akik nézik a közvetítést, egész egyszerűen azt mondják, hogy min gondolkodnak vagy min vitatkoznak itt a képviselők. (Z. Kárpát Dániel: Nincs közvetítés! Betiltották!) Erről nincs értelme vitatkozni!
Az jobb az embernek, ha a csirke, vagy most már tudjuk, hogy a sertéshús is ettől az évtől olcsóbb volt, hogy ha olcsóbb, vagy ha drágább? (Dr. Józsa István: Nem olcsóbb!) Egyértelmű: ha olcsóbb. Vagy a tojás. (Z. Kárpát Dániel: Ha a 25 százalékot nem veszik ki a másik zsebéből, az a jobb!) Mi a jobb az embereknek, ha magasabbak az áfakulcsok, vagy ha alacsonyabbak az áfakulcsok? (Z. Kárpát Dániel: Itt a legmagasabb Európában! Miről beszél?) Nagyon jól tudjuk, hogy sokkal jobb, hogy ha van akár 10 millió forintos ingyenes támogatás - CSOK -, amit igénybe vehetnek a családok, vagy ha nincs ilyen? Mi a jobb, ha van kedvezményes hitel az otthonteremtéshez, vagy ha nincs kedvezményes hitel? (Tukacs István: Nincs! - Közbeszólások az ellenzéki padsorokban.) Mi a jobb? Ha növekszik a gazdaság, vagy ha nem növekszik a gazdaság? Mi a jobb? Ha új munkahelyek jönnek létre, vagy ha nem jönnek létre?
Azt gondolom, hogy egészen egyszerűen elképesztő, hogy van, aki erről vitatkozni tud. Erről nem lehet vitatkozni. Egyértelmű, hogy jobb akkor lesz az embereknek, ha olcsóbb a tej, a csirke-, a disznóhús, a tojás, és folytathatnám a sort. (Gúr Nándor többször közbeszól. - Dr. Józsa István: Nem is arról vitatkozunk! - Tukacs István: Azért vagyunk itt!) Az áfa 5 százalékos, és ennek a köre folyamatosan bővül a gazdaság teljesítőképességének függvényében. Köszönöm szépen. (Tállai András tapsol. - Z. Kárpát Dániel közbeszól.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir