DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Megható az, ahogy önök az előterjesztés látszólagos pozitívumait számok nélkül, szépen dramatizálva előadják, és nem foglalkoznak azzal, hogy emögött 100-200 száz forint kedvezmény van. Tehát az, hogy a nyers tej áfáját lecsökkentették, gyakorlatilag a közvetlen fogyasztói felhasználásban semmit nem jelent, mert alig lehet nyers tejet kapni. Tehát a végső fogyasztóhoz nem jut el a nyers tej. Ennek egy feketepiac-visszaszorítási szándéka van, még üdvözölni is lehet, csak ne próbálják úgy eladni, hogy ez milyen jó a fogyasztóknak. Ugyanez a tojás. Azért nem eszünk annyi tojást. A KSH szerint azt lehet mondani, hogy kétnaponta fogyaszt el az ember egy tojást, és nem fordítva, egynaponta két tojást. Ebből néhány száz forint jön ki.
Ha azt nézzük, a Matolcsy-féle 266 milliárd, amit elvett az emberektől, a Várba költözés, a presztízsberuházások több száz milliárdja minden egyes magyar állampolgártól 500 ezer forintot vesz el. Ennyi nem jut oda az által az 500 milliárd elsinkófálása révén, amit Matolcsy eltüntetett meg presztízsberuházásokra küldenek el. Tehát elvesznek az emberektől 500 ezer forintot fejenként, mind a 10 millió magyar állampolgártól, és amikor visszaadnak vagy kedvezményt adnak 200 forint erejéig, akkor azt öles kürtökön hirdetik a parlamentben.
A másik, kedves képviselő asszony, maga még nagyon fiatal volt, nem emlékezhet az első Orbán-kormány idején arra a nevezetes hitelkedvezményre, de annak olyan következményei voltak, ami bármelyik kormány esetén korrekcióra szorulna. Tehát azt annyira ellőtték, mint most a CSOK-ot. Már megalakult a CSOK károsultjainak egyesülete, ha esetleg utána tudna majd nézni. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
(10.20)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir