TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy indokolt feltenni néhány kérdést az egészségügyi államtitkár meghirdetett öt pontjával kapcsolatban azért, mert már önmagában is furcsa volt, hogy nem programot, hanem néhány pontot akar végrehajtani, de a nyilvánosságból úgy értesülhettünk, hogy ezek végrehajtása is elég vontatottan halad, ami - zárójelben mondom - sok esetben talán nem is baj.
Ezért, államtitkár úr, szeretném kérdezni, hogy most melyik szuperkórház-koncepció mellett tartanak ki Budapesten: egy, több, sok kicsi, sok nagy, felújítás, új építés? Szeretném kérdezni azt, hogy ez a szakmai-mi-nimum-program, amit azért helyeztek kilátásba, mert a kórházak nem voltak képesek teljesíteni a mostaniakat, most jelenleg hol tart. Nyilván enyhébbeket akarnak, hogy a kórházak átcsússzanak ezen a vizsgán, a betegek pedig kevésbé jó körülmények között gyógyuljanak.
Kérdezem, államtitkár úr, hogy amikor az államtitkár-kollégája azt mondja egy konferencián, hogy azért halad vontatottan vagy sehogy a krónikus osztályok, ismertebb nevükön elfekvők átalakítása, nehogy az ellenzéknek támadási lehetőséget adjanak, akkor vajon nem nevetséges-e ez. Ezzel az a probléma, hogy olyan embereket akarnak sújtani, akiknek egy bűnük van: egyszerre öregek és betegek. Ezért tehát azt gondolom, hogy ezt a pontot államtitkár úr elfelejthetné.
Mi a helyzet a kancelláriarendszerrel? Rendeződik-e már a kormányon belüli vita a komisszárok kérdésében, akiknek egy feladatuk lesz: kevés pénzből összeeszkábálni egy nagyjából látszólag működő egészségügyet?
Mi a helyzet a háziorvosi rendszerrel? Mi a helyzet az alapellátással? Hiszen úgy látom, hogy a védőnők helyzete nem változott. Önök találtak pénzt a kártalanításukra más zsebében, a fenntartókéban. Ez az önök szokásos módszere.
Államtitkár úr, várom válaszát még akkor is, ha ennek nyilvánossága kicsit korlátozott lesz, mert a parlamenti közvetítés most már a parlament honlapján sem érhető el, ehhez viszont gratulálok, tisztelt képviselőtársaim. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir