DR. SIMON MIKLÓS

Full text search

DR. SIMON MIKLÓS
DR. SIMON MIKLÓS (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Újabb, Jobbikhoz köthető korrupciós botránytól hangos a magyar sajtó. Érpatak polgármesteréről van szó. Talán emlékeznek önök is, a település az úgynevezett érpataki modellről lett híres. Ez a radikális, szélsőjobboldali polgármester által meghirdetett módszer abból áll, hogy a szociális kérdések helyett csak a törvény betűjének szigorú betartatásával foglalkozik, és a cigányok megnevelése a célja.
Az érpataki polgármester és a képviselők között gyakorlatilag a választások óta feszült a viszony, miután Orosz Mihály Zoltán kisebbségbe került a testületben. Rendszeresen visszatérő kérdés volt az elszámolások hiánya, a képviselői indítványok semmibevétele, Orosz diktatórikus ülésvezetése vagy a jegyző kioktatása.
(12.10)
A feszültség akkor tetőzött, amikor a képviselők feltételekhez kötötték a 2015-ös zárszámadás elfogadását. Azt követelték teljesen jogosan, hogy a polgármester számoljon be, és bizonylatokkal, számlákkal igazolja a 2015-ös mezőgazdasági bevételek és 15 millió forint hollétét, valamint a jelentősen megemelkedett kiadások tételeit. Érpatak önkormányzatának az el nem fogadott zárszámadása miatt a Magyar Államkincstár szünetel-tette az alapfinanszírozást. A törvény szerint, amennyiben a településnek nincs elfogadott zárszáma-dása, így költségvetése sem, az állam a normatívát zárolja. Így a település bevétel nélkül maradt, és csak a bankban elhelyezett tartalékból tudott gazdálkodni.
Tisztelettel kérdezem tehát: meddig lehetnek Magyarországon szélsőjobboldali korrupt vezetők? Várom megtisztelő válaszát. (Gőgös Zoltán: Ezt mind te kérdezed? Marha jó! Testhez álló. - Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir