DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Nem gondoltam, hogy ennyire aktuális lesz a kérdésem: most hallottuk a hírt, hogy az egyik képviselőtársuk feleségénél elvileg házkutatást tartottak.
A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány kurátora szintén köthető Simonka Györgyhöz, mert a fideszes képviselő több korábbi cégében is megjelent tulajdonosként. Ez az alapítvány elvileg több száz millió forintért fejlesztette Dél-Békésben a humán erőforrást, azonban sok kérdés vethető fel. Például, hogyan magyarázza ön, hogy ez az alapítvány egyszerű egészségügyi szűrővizsgálatokra, vércukormérésekre, vérnyomásmérésekre ugyanazt a három, egészségügyi profillal nem rendelkező budapesti kft.-t, többek között a Mengyi Rolandnál bábáskodó Public Sector Kft.-t kérte fel ajánlattételre Pusztaottlakán is, Cecén is és Lajoskomáromban is - ezek több száz kilométerre vannak Békés megyétől. Ön szerint miért nem egy helyi orvos vállalkozót kértek fel ajánlattételre? Illetve ön szerint hány százalék a valószínűsége annak, hogy a Magyarországon jelen lévő több ezer egészségügyi kft.-ből pont ezt a három, nem egészségügyi kft.-t választották ki minden helyszínen?
Illetve hogyan magyarázza meg ön, hogy embe-ri-erőforrás-fejlesztési programra irányuló szakértői kapacitásra 88 millió forintért, azaz naponta 40 ezer forintért bíztak meg cégeket? És ön szerint mi köze volt ennek a megbízásnak a TÁMOP 4.2.2.D/15/1/KONV jelű, „Interdiszciplináris kutatói teamek felkészítése nemzetközi programokban való részvételre az alapkutatás és a célzott alapkutatás területén” projekthez a Kodolányi Főiskolán?
Illetve azt is tudni kell, hogy keretmegállapodást kötöttek emberi erőforrás fejlesztésére 125 millió forintért 1100 szakértői napra, ebből 320 marketingszakértői nap volt. Ennek időpontja 2015. november 30. és 2015. december 31. volt. Hogyan fejlesztették ön szerint adventkor a humán erőforrást? Illetve van-e szükség arra, hogy 113 ezer forint/napért adventkor humán erőforrást fejlesszen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) a Simonka Györgyhöz köthető alapítvány? Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir