SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Köszönöm szépen Vas képviselő úrnak, hogy megosztotta velünk gondolatait. Először is szeretném leszögezni, hogy nagy tisztelettel vagyok Vas képviselő úr irányában, mert a Fidesznek mindig minden mocskát elviszi, és ez szerény és alázatos emberre utal, ezért megvan a tiszteletem. Kérem, ne vegye tiszteletlenségnek tehát a kérdésemet, de amikor azt mondja, hogy 10-15-20 milliárd forint szabályosságáért felel, akkor tessék nekem elmondani, hogy ez a felelés miben nyilvánul meg? Rogán Antal, ha jól látom, szabadlábon van.
Tehát összességében azok az ingatlanmutyik, melyek a fővárosi kerületeknél zajlanak, az I. kerületben az, hogy mennyiért kapnak a haverok lakásokat, nem tudom, miben nyilvánul meg ez a felelősség. Mert ha ezt látnám, akkor nyilvánvalóan tudnám mérlegelni. Mindamellett pedig nem tudtam egyébként, hogy hogy van ez a fővárosi önkormányzati tagság, de tisztelettel érdeklődöm, nem munkaidőben mennek el? Tehát ezeket úgy szokta a Tarlós meghirdetni, hogy munkaidőn kívül, szabadidejükben mennek a polgármesterek?
(18.40)
Mert akkor nyilvánvalóan jár nekik valami plusz. De ha ez esetleg belefér a munkaidejükbe, és a munkaköri kötelességük az, hogy a Fővárosi Önkormányzat munkájában részt vegyenek, akkor nem biztos, hogy ez indokolja, mondjuk, az összes többi 30 ezer fölötti településhez képest.
Ha képviselő úr látja ezt a különbséget, hogy van 25 ezres, 28 ezres fővárosi kerület, meg van 250 ezres, akkor el sem gondolkozik azon, hogy a kétfajta polgármester felelőssége esetleg eltérő? Mert akkor ugyanúgy felmerül a kérdés: mi indokolja azt, hogy a fővárosi kerületek polgármesterei nem simán beletartoznak a lélekszám alapján meghatározott bérezésbe? Tehát mi az, ami indokolja? Több a metró?
Én, mondom, megértek mindent, ha elmagyarázza, én hajlandó vagyok ezeket megtanulni. Jelen pillanatban azért akartam erre felhívni a figyelmet, mert ezt a felelősséget semmiben nem látom. Ha majd látom egyszer, hogy elvittek karperecben egy fővárosi kerületi önkormányzati képviselőt vagy akár egy polgármestert, akinek érdemben köze volt, mondjuk, ingatlanpanamákhoz, helyiség-bérbe-adá-sok-hoz és közbeszerzések juttatásához meg minden ilyesmihez, akkor majd elhiszem ezt a felelősséget, addig meg hadd legyek tisztelettel a kisebb települések polgármesterei iránt, ahol nincs semmi biznisz, nincs érdemi közbeszerzés, nincs helyi iparűzési adó, csak a gond meg a baj, és az összes közmunkás összes nyavalyája meg az összes szegény ember összes nyavalyája az emberek nyakán.
Ezt a méltánytalanságot azért akartam szóvá tenni, mert alapvetően látom azért a fővárosi kerületek önkormányzatánál azt, hogy ott milyen humán erőforrás áll rendelkezésre és milyen számban, meg látom a kistelepülésekét, hogy ott milyen, és minden bizonnyal a méltatlansági felvetéseim leginkább erre irányultak. Köszönöm a szót, elnök úr. (Ikotity István tapsol.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir