DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót. Azt hiszem, egyetlen budapesti képviselőként Sallai R. Benedek képviselőtársamnak mondanám, hogy egy fővárosi kerületi polgármester a kerület lakosságszámától függően 5-20 milliárd forintos költségvetés szabályszerűségéért és finanszírozhatóságáért felel.
Másrészt Sallai R. Benedek képviselőtársamnak valószínűleg elkerülte az a törvénymódosítás - pedig ez már ebben a ciklusban volt - a figyelmét, hogy a fővárosi kerületi polgármesterek egyben fővárosi közgyűlési képviselők is, amiért egyébként külön díjazást nem kaptak és nem is kapnak, ez a polgármesteri illetményükben szerepel. És úgy gondolom egyébként, hogy egy fővárosi kerület polgármesterének igen-igen nagy a felelőssége, mondom, a költségvetés olyan 5-20 milliárd között van, szerintem a XI. kerületé meg a XIV.-é, meg a XIII.-é lehet, hogy még 20 milliárd forint fölött van, és ezért teljes egészében ők felelnek.
A hivatalok, csak a hivatal létszáma az én emlékeim szerint minden kerületben 70-80 fő fölött van, de van, ahol 200-250 fő fölött. Tehát bőven van egyébként a fővárosi kerületi polgármestereknek is feladata, amiért úgy gondolom, hogy a törvényjavaslatban szereplő illetmény megilleti őket.
Más: ezt Ander Balázs képviselőtársamnak jelezném, hogy mindig a budapesti ügyvédeket emlegetik. Én annak tartom magam, bár most az ügyvédi tevékenységet szüneteltetni kell. De azért azt higgye el, képviselőtársam, Budapesten egyébként 6 ezer körüli ügyvéd van, azért van közöttük, aki ért a mezőgazdasághoz. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir