EGYED ZSOLT

Full text search

EGYED ZSOLT
EGYED ZSOLT (Jobbik): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Tisztelt Belügyminiszter Úr! Borsod-Abaúj-Zemplén megye speciális helyzetben van még Kelet-Magyarország tekintetében is, akár a munkanélküliség, akár a bűnözés, akár az elvándorlás szempontjából vizsgáljuk. Ez alól nem kivétel a megyeszékhely, Miskolc sem, ahol a megye minden problémája leképeződik.
Önök az ígéretükkel szemben nem tettek rendet sem két hét, sem négy év alatt. Önök a keleti régióról lemondtak, magukra hagyva az ott élő embereket a kilátástalanságban, a szegénységben és kiszolgáltatva őket a bűnözésnek. Miskolc fideszes városvezetése egy újabb megdöbbentő megoldási javaslattal állt elő: a társadalom legjobban kiilleszkedett rétegeit, akik jelentős része bűnözésből él, nemes egyszerűséggel ki kívánja rakni Miskolc város területéről. Kívánják tenni mindezt úgy, hogy minden családnak 2 millió forintot akarnak adni közpénzből azért, hogy elhagyják az önkormányzati ingatlant és Miskolc városát.
Felvetődik itt több kérdés is, belügyminiszter úr. Exportáljuk a bűnözést vidékre? Mennyire erkölcsös milliókat ajándékozni bűnözőknek? Önök szerint ezek a családok hol fognak letelepedni? Önök szerint ez megoldás a problémára?
Tisztelt Belügyminiszter Úr! Ez a döntés beláthatatlan következményekkel fog járni Borsod-Abaúj-Zemplén megye jövőjére tekintettel. Ez nem más, mint egy szépségtapasz, a probléma szőnyeg alá söprése. Önök szerint mi a véleményük erről az ózdiaknak, ormosbányaiaknak, szendrőieknek, akiknek számolniuk kell azzal, hogy ezek a családok náluk fognak letelepedni, tönkretéve a helyi közösségeket? Ugyanis ezeken a településeken tudnak ennyi pénzért ingatlant vásárolni. Önök szerint a vidéki emberek ezt megérdemlik? Önök szerint tisztességes ez a megoldás?
Várnám belügyminiszter úr megnyugtató válaszát, ami minden Borsod-Abaúj-Zemplén megyei embert meg fog nyugtatni ebben a kérdésben. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir