DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány a lakóépületek energiahatékonyságának fejlesztésére hétéves, minden korábbinál kiterjedtebb programsorozatot indít el, amelynek első lépéseként idén szeptemberben a fejlesztési tárca meghirdette az „Otthon melege” programot. Szeptemberben három új pályázati konstrukciót nyitottunk meg, amelyek vissza nem térítendő támogatást nyújtanak a magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek részére. A meghirdetett pályázatokkal a kormány egymilliárd forinttal támogatja a legfeljebb négy lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépületek részét képező, önálló fűtési rendszerrel rendelkező lakások fűtéskorszerűsítését, ugyancsak további egymilliárd forinttal pedig a nyílászárók cseréjét.
A háztartásigép-csere alprogramban több mint 600 millió forint támogatási keret áll rendelkezése az elavult, energiapazarló gépek cseréjére, elsősorban a nyugdíjas és nagycsaládos pályázók, illetve további magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek részére.
A pályázatok benyújtására a felhívások megjelenését követő 30. naptári nap után nyílik lehetőség. A program iránti nagy érdeklődésre való tekintettel, valamint a pályázatok zavartalan benyújtása érdekében a tárca régióként eltérő beadási határidőket jelölt meg a pályázati útmutatóban részletezettek szerint. A támogatások kifizetése várhatóan 2015 januárjától indul meg, a beruházások megvalósításától függően.
A pályázatok révén a háztartások nemcsak beruházási támogatásban részesülnek, de a fejlesztések a családok rezsiköltségcsökkentéseihez is jelentős mértékben hozzájárulnak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir