DR. CZOMBA SÁNDOR

Full text search

DR. CZOMBA SÁNDOR
DR. CZOMBA SÁNDOR nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Hadd mondjak két beszédes számadatot: 2002 és 2010 között önök 250 ezerről közel 500 ezerre növelték a munkanélküliek számát, egyrészt (Teleki László: Nem igaz! - Gúr Nándor: Csak az igazat! Elüldözitek a …); másrészt ugyanez alatt az idő alatt 90 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma.
Mi kifejezetten büszkék vagyunk arra, hogy 2010 és 2014 között - a közfoglalkoztatással együtt természetesen, de a mai napig azt tudom mondani önnek - 320 ezer emberrel dolgozik több, mint a kormányváltás időszakában. Ez óriási eredmény, és köszönet mindenkinek, a munkaügyi szervezetnek is, ami nagyon sokat segített abban, hogy ilyen számadatokról tudjuk beszámolni.
Ami a megújítást illeti, a képviselő úr is bizonyára tudja, nem négy éve, hanem hosszú évek óta az a helyzet, hogy a foglalkoztatáspolitikában a munkaügyi szervezet révén nagyjából - azok a munkáltatók, akik új állásokat keresnek - az egyharmadában veszünk részt, az összes többit ilyen ismerős útján, barátok útján meg különböző ugye egyéb csatornákon keresztül sikerül megoldani. Ad egy: növelni kell a hatékonyságát ennek a munkának; ad kettő: nagyon lényeges, hogy a közfoglalkoztatásból a versenyszférába minél többen, minél előbb jussanak - ehhez is megfelelő hatékonysággal kell a következő időszakban hozzáállni. És ami nagyon lényeges: ha minden hónap végén megnézzük a statisztikát, azt látjuk, hogy 400-500 ezer regisztrált álláskereső van, ugyanakkor 70-80-90-100 ezer üres álláshely van Magyarországon. Tehát ezt az anomáliát kell nekünk a következő időszakban csökkenteni, és még hatékonyabbá tenni a szervezet működését. Ezen dolgozunk a következő időszakban. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir