TÓTH KÁROLY

Full text search

TÓTH KÁROLY
TÓTH KÁROLY (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Miniszter Úr! Tíz év után, néhány hete a Dél-Alföld számára különösen fontos döntést hozott a kormány. Arról döntött, hogy az M5-ös autópályán is be kell vezetni az országos matricarendszert, és folytatni kell Szegedig a pálya építését.
Ezt azért tartom nagyon fontosnak, mert a Boross-kormány aláírása óta tíz évig kellett arra várni, hogy érdemi előrelépés történjen az adott térség gazdasági élete szempontjából. Ezt a döntést azért is tartom fontosnak - és bízom benne, hogy válaszában abban is megerősít, hogy rövid távú végrehajtás következik -, mert közben azok, akik négy évig nem tettek semmit a térségben ennek a gondnak a megoldásáért 1998 és 2002 között, azok most rádöbbentek, és különböző akciókat szerveznek a térségben látszólag az autópályamatrica-rendszer gyorsabb bevezetése érdekében, valójában a gazdasági társaság érdekében. (Folyamatos zaj az ellenzék padsoraiban.) Először 1 forintos színjátékba kezdtek, most januárban pedig előre beígért önkormányzati pecsétet kérő demonstrációkat próbálnak szervezni, úgy, hogy közben négy évig nem tettek semmit az ügyben.
Kérdezem tehát a miniszter urat, lát-e lehetőséget a kormányhatározat sürgős végrehajtására. Elérhető-e, hogy felelős politizálással megoldódjon az M5-ös bekapcsolása az országos matricarendszerbe, és az továbbépüljön 2006-ig Szegedig, vagy csak az indulatok segítenek, mint a kiabáló képviselőtársaimnál?
Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir