DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mi is tudjuk; a kormány éppen ezért fogott a tárgyalásokba a hivatalba lépése napján, mert ennek az autópályának megfizethetetlenül magas a díjszintje. Ezen csak úgy lehet változtatni, ha egyaránt tiszteletben tartjuk a jogállamiság, az adófizetők pénzének a megbecsülése és az ott lakók egyenjogúsága elveit.
Éppen emiatt jutottunk el oda a tárgyalásokon, azt javasoltuk a kormány számára, hogy adott esetben az is legyen eszköz, hogy az üzemeltetőktől kivásárolhassuk azokat a koncessziós jogokat, amelyekkel ezt a magas díjszintet fenn tudják tartani.
Azt gondolom, lévén, hogy a gyors végrehajtás nem csupán a kormányzat szándékán múlik, hanem az üzemeltetőn is, és az adófizetők pénzével is el kell tudnunk számolni, hogy rövidesen tudni fogunk olyan megoldásról számot adni, amelyben világossá válik, hogy a matricarendszer bevezetését még a következő év első hónapjaiban, a továbbépítést a következő évtől a 2006. év végéig meg tudjuk oldani.
(14.10)
Nyilván ennek két olyan megoldása lehetséges, amelyek mindegyike a lehető legkeményebb tárgyalásokat igényli. Az egyik az, hogy a kivásárlást végrehajthassuk a lehető leggyorsabban, és ennek megfelelően a matricarendszer bevezetését, majd ezt követően pedig az építésre vonatkozó tenderkiírást megejthessük. A másik lehetőség, hogy a jelenlegi szerződést módosítsuk, és más szerződési keretek közé helyezzük. (Arnóth Sándor: Bravó! - Babák Mihály: Taps nincs?)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir