ENDRE SÁNDOR

Full text search

ENDRE SÁNDOR
ENDRE SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Egy olyan témában kértek meg a választóim, hogy megszólaljak, amely az elmúlt időszakban helyben igen-igen felborzolta a kedélyeket Kiskunfélegyházán és környékén, és ez nem más, mint az M5-ös autópálya tervezett díjtételemelése.
Nemrégiben fizetett hirdetésben jelentették be a szocialista párti képviselők, hogy hamarosan az M5-ös autópálya is matricás lesz, vagyis bekerül az egységes díjfizetési rendszerbe. Ehhez képest az elmúlt hét elején a sajtóhíradásokból azt tudtuk meg, nemhogy a matricás rendszer kerülne bevezetésre, hanem éppen ellenkezőleg: a díjtételek megemelkednek. A tervezet szerint egy út Kiskunfélegyházáról Budapestre 3430 forintba fog kerülni, de hogy mást ne mondjak, teherautóval ugyanez a díjtétel 10 620 forintba kerül.
Kiskunfélegyházán a helyben megtelepült vállalkozások ezt mindenképpen büntetővámként élik meg, úgy gondolják az ott, helyben működő vállalkozások, hogy azokkal a szerencsésebb társaikkal szemben, akik olyan helyen dolgozhatnak, ahol nem kell autópályadíjat fizetni, ez mindenképpen negatív hatást gyakorol a helyi versenyképességre. Nem beszélve arról, hogy az emberek, ha szabad így fogalmazni, pszichéjét is rongálja az, hogy a sorozatos ígéretekkel szemben az autópályadíjak továbbra is csak emelkednek, és nem látjuk azt, hogy mi a megoldás.
Én tisztelettel arra szeretném kérni a kormány jelen lévő képviselőjét, adjon tájékoztatást arról, hogy az elmúlt másfél évben, amióta a Medgyessy-kormány megalakult, mit tettek annak érdekében, hogy egyrészt az autópálya tovább épülhessen, hiszen 2003. december 31-éig meg kellett volna kezdeni az autópálya továbbépítését - nem történik semmi, sőt hovatovább olyan hírek is elterjedtek, hogy az autópályát majd Szegedről fogják visszafelé építeni. Én tisztelettel kérdezem azt, hogy mit tett az elmúlt időszakban a Medgyessy-kormány annak érdekében, hogy a Kiskunfélegyházán, egyáltalán a Dél-Alföldön élő emberek hasonló versenyhelyzetbe kerülve tudják az autópályát használni, mint Magyarország más autópályái mellett élő emberek, vagyis hogy matricás rendszer kerüljön bevezetésre.
Tőlem ezt a választ várják a választópolgárok, úgyhogy én tisztelettel várom a kormány jelen lévő képviselőjének a reagálását.
Köszönöm a szót. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir