HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én nem kívántam személyeskedni, én azt éreztem személyeskedésnek, amit Mátrai Márta képviselő asszony két olyan képviselő asszonnyal, Kósáné Kovács Magdával és Béki Gabriellával szemben felvet, akik sokszor saját frakciójukon belül is kemény harcokat vívnak a szociális méltányosság érvényesüléséért kormányban, ellenzékben egyaránt. (Domokos László közbeszólása.)
Annyit szeretnék mondani, hogy amit Domokos László képviselőtársam felvetett, érdekes felvetés volt - Franciaországban egyébként konzervatív kormány van hatalmon. Az a tény, hogy némiképpen hasonló gondokkal szembesül a nyugdíjreformmal kapcsolatban, mint más közép- és kelet-európai országok, éppen azt mutatja, hogy ezekről a kérdésekről higgadt vitát kellene folytatni, és nem olyan tényállításokat kellene megfogalmazni, hogy a polgári kormány négy esztendejében minden csodálatos volt, most pedig minden elviselhetetlen. Pontosan ez az a hangvétel, ami lehetetlenné teszi az érdemi vitát.
Sajnos, az európai társadalmak idősödnek, szerencsére annyiban, hogy az emberek természetesen tovább élnek, és Magyarországon is nő a születéskor várható élettartam. Immár közös megoldásokat kellene találni baloldali és jobboldali dogmától függetlenül erre az új társadalmi kihívásra. Én azt hiszem, hogy ez, amit képviselőtársaim megfogalmaznak, ebben mindenképpen egy szerény előrelépést jelent.
A tizenharmadik havi nyugdíjjal kapcsolatban: lehet, hogy önök négy évig tervezték, de négy évig egyetlen napot sem valósítottak meg belőle, míg ez a kormányzat decembertől folyamatosan és fokozatosan be fogja vezetni. Azt gondolom, hogy ez mindenképpen különbségnek számít. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir