DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én nem kívánom demagógiával megsérteni Csákabonyi képviselőtársamat, hiszen nagyon régóta ismerjük egymást, viszont egy-két gondolatot el kell hogy mondjak.
Azt mondta, hogy az időskor társadalmi problémáit öleli fel ez az előterjesztés, ebben teljes mértékben egyetértünk, hogy valóban hosszasan sorolja, mintegy két és fél oldalon keresztül. Nekünk problémánk csak azzal van, hogy megoldást nem tartalmaz. Ismét ajánlom mindenkinek a figyelmébe az indokolást - önmagáért beszél, hölgyeim és uraim. Tehát ha a jelenleg hatályos törvény keretén belül kívánják ezt megoldani, akkor az időskorúak felzárkóztatása nem fog megvalósulni.
Aztán azt mondta a képviselőtársam, hogy majd a költségvetés tárgyalásakor a kormány ezt nyilvánvalóan ahhoz fogja igazítani. Kíváncsi leszek majd a költségvetés tárgyalására, hiszen a költségvetéshez már nagyon sok mindent kell igazítani; itt csak említeni szeretném a koppenhágai csúcson el nem ért eredményt, amikor egy eurócenttel sem hoztak többet haza a magyar családi gazdaságoknak, mint amennyi járt. A 30 százalékot is a 2003. év végi, 2004-es költségvetésből kell pótolni, és majd meglátjuk, hogy akkor mennyi jut a nyugdíjakra.
Aztán a 13. havi özvegyi nyugdíj és a méltányossági nyugdíj - hát ha valami demagógia, akkor ez biztos, hogy az. A 13. havi nyugdíjat önök kifizették, ki fogják fizetni, csak éppen a nyugdíjasok arra számítottak - hiszen a kampány során ez hangzott el, képviselő úr, hogy ki fogják fizetni, határidő nélkül -, hogy 2002-ben meg fogják kapni. Az özvegyi nyugdíjasoknak is ígértek 50 százalékot. A méltányossági nyugdíj, képviselő úr: több százezer ember áll sorba (Az elnök jelzi az idő leteltét.), a beadott méltányossági nyugdíjemelési kérelmek esetében 80 százalékát becsapták az embereknek. Nagyon sajnálom, hogy ez így van. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir