DR. CSÁKABONYI BALÁZS

Full text search

DR. CSÁKABONYI BALÁZS
DR. CSÁKABONYI BALÁZS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én csak egyetlenegy dologra szeretnék reagálni, ami már többször elhangzott, mégpedig hogy Ausztriában, Franciaországban, más uniós államokban milyen elégedetlenség van, sztrájkhullám söpör végig a nyugdíjkorhatár emelése és a nyugdíjasok járandóságának a csökkentése miatt, legalábbis ennek a kilátásba helyezése miatt.
Nos, én örömmel szeretném jelezni a tisztelt Országgyűlésnek, hogy Magyarország ezen az égető problémán jelentős mértékben túl van, mert az 1997. évi nyugdíjreform azokat a szükséges lépéseket, amelyekkel meg lehet előzni a nagy bajt, a nagy problémát, már megtette. Annak ellenére is igaz ez, hogy volt az elmúlt ciklusban néhány olyan törvénymódosítás ezzel kapcsolatban, ami nem ennek a nyugdíjreformnak a zökkenőmentes folytatását célozta, hanem bizonyos mértékig gátolta is ezt. Azonban nagyon jól tudjuk, hogy 2017-ig nálunk ezzel az elosztó-kirovó rendszerrel is biztosítottak az öregségi nyugdíjak zavartalan kifizetéséhez szükséges pénzeszközök, és azt is nagyon jól tudjuk, hogy ha netán hiány keletkezne a nyugdíjkasszában, akkor az állami költségvetés ezt mindig, minden esetben pótolni fogja.
Éppen ezért azt hiszem, nem jó összehasonlítás napjainkban az ott megkésett folyamat példaként történő említése, amelyen hál' istennek Magyarország már jelentős mértékben túl van.
Köszönöm szépen.
(16.50)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir