KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF

Full text search

KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF
KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt ellenzéki Képviselők! A kezdődő XXI. századdal az Európai Unió küszöbén állva számtalan dologban kell megtapasztalnunk, hogy sorsforduló előtt állunk. Mi azt szeretnénk, hogy ez a sorsforduló végre meghozza számunkra azt az igazságosabb és jobb életet, amelyben eddig csak reménykedhettünk, azonban a nemzet sorstragédiái miatt részünk ebben nem lehetett.
Hátrányos helyzetünket okozta leginkább az a 45 év, amely magasabb kultúrfokon álló népünket erőszakuralomnak vetette alá, ami rákényszerített bennünket, hogy mindenben Keletre tekintsünk, és elveszítve ítélőképességünket, azt vegyük követendő példának, ami világviszonylatban a leggyatrább körülményeket teremtette az ott élő emberiség számára.
Még nagyon jól emlékezhetünk arra, hogy a 45 év kezdeti időszakában sok csoportot vittek ki tanulmányozni azt az elmaradott növénytermesztést és állattenyésztést, amelyet a világ legkiemelkedőbb mezőgazdaságának kiáltottak ki, és amely elmaradottságával milliók éhhalálát és nyomorát produkálta. Ezekkel az utakkal sokszor Potyemkin-képeket mutattak be, amelyek mögött azonban a magyar paraszt józan látása észrevette azt a goromba valóságot, amit eltakarni igyekeztek. Hogy mennyire hamis volt mindaz a beállítás, amit a világ legkorszerűbb bolsevista mezőgazdaságáról hirdettek, azt bebizonyította az a nagyon rövid időszak, amely felbomlasztotta a mintának nevezett birodalmat, és amelyiknek utódállamai világviszonylatban ma is mélyponton vannak.
A rendszerváltozás után nagyon sokan azok közül, akik kiemelten élvezői voltak az eltelt hamis korszaknak, a mostani megváltozott körülmények között tekintetüket ugyanolyan kritikátlanul Nyugatra fordították, és mindenben azt ajánlják nekünk, amit ott látni vélnek.
Mezőgazdaságunk ismét átformálódás és változások előtt áll, ha tagjai akarunk lenni egy újabb közösségnek, és ez a nyugatosság felsőbbrendűségének kényszerképzeteivel teszi homályossá tekintetünket. Sokan vannak, akik szinte megszédülve ajánlgatják mezőgazdasági vonatkozásban is a nyugati mintákat, megfeledkezve arról a tényről, hogy a harmincas években még a most ajánlott mintaországok járhattak hazánkba példát keresni. Még szerencse, hogy ezek az ajánlgatások nem minden esetben találnak befogadásra, hiszen a nyugati látszatfejlődés legtöbb vonatkozásában a globalizmus mérhetetlen hasznával van kapcsolatban. Láthatjuk, hogy ez a haszonszerzési őrület milyen súlyos problémákat hoz felszínre Nyugaton, amelyeknek károkozása sokkal nagyobb a haszonrátánál.
(2.00)
Gondoljunk itt többek között a nagyobb haszon reményével kecsegtető kannibalizmus megteremtésére az állattenyésztésben, amikor az olcsó fehérjenyerés céljából feldolgoztak minden elpusztult állatot. Már a XIX. század kitermelte hazánkban a biológia magyar úttörőit, amikor még nem volt kötelező sem Nyugatra, sem Keletre tekintenünk mezőgazdasági vonalon minták után. Ők a speciális magyar viszonyokra meg tudták adni azokat a módszereket, amelyek mintát szolgálhattak a Nyugat részére is, hiszen nálunk található az a termőtalaj, olyan időjárás, amelyik a napfényes órák számával kiemelkedő produktumokat tud létrehozni.
A magyar tudás által kinemesített gabonafajták sikértartalmát, gyümölcseink, zöldségeink ízét és keresettségét a legfejlettebb technikával rendelkező Nyugaton is csak irigyelni tudják. Ezeknek a magyar biológiai úttörőknek köszönhetjük, hogy Trianon sem tudta elpusztítani hazánkat. A megmaradt egyharmad, kifosztott országrészen továbbélt a magyarság, újraéledt a '30-as évek gazdasági világválsága után is, és nagyszerű fejlődésnek indult.
Leszűrve szenvedéseink és újrakezdéseink tapasztalatait, hagyatkozzunk elsősorban arra a magyar agrártudásra, ami a körülményeinknek megfelelő lehetőségek szerint kidolgozza azokat a módszereket, amelyek újra felvirágoztatják mezőgazdaságunkat, és képessé teszik beépülni az Európai Unió követelményeibe. Természetes azonban, hogy mindenben és mindenütt hazánk szempontjai legyenek elsődlegesek, és csak azt fogadjuk el az új követelmények között, ami hasznos nemcsak az Európai Unió, hanem a mi számunkra is.
Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir