TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (Fidesz): Egyetértek az elnök úrral, hogy kezdünk kicsit visszakanyarodni az általános vitához, sőt, inkább elkanyarodunk ettől a törvényjavaslattól.
Bennem kételyek fogalmazódtak meg, ugyanis a kormány sürgősséggel nyújtotta be ezt a törvényjavaslatot, és itt a vitában én kezdek bizonytalan lenni, hogy mi is igazán a célja a kormányzatnak, hogyan szeretne pénzt juttatni a gazdaságba.
Kölcsön? Ha kölcsönt szeretne adni - mert itt hallottuk az általános vitában szinte minden kormánypárti felszólalótól, illetve a kormány képviselőjétől, hogy micsoda nagyszabású tervek vannak, 150 milliárdos Európa-terv és a többi -, milyen formában fog ez a gazdaságba kerülni? Ha kölcsönként, akkor erre szerintem az intézményrendszer egyébként is megvan, illetve ehhez nem kell a törvényt módosítani.
Ha meg tőkejuttatásként - én azt gondolom, hogy tőkejuttatásként gondolják ezt adni -, akkor itt esetleg problémáink lehetnek a kisebbségi tőkerészesedésnek az engedésével. Én nagyon gyanítom, hogy ezt a technikáját kívánják választani a pénz beáramoltatásának.
És én megkérdezném, a törvénymódosítás után mi zárja ki annak a lehetőségét, hogy akár autópályák épüljenek, vagy akár a korábban gyakorlott dolgok történjenek ezeknek a befektetési banki pénzeknek a felhasználásában. Erre vonatkozóan semmi módosító indítvány nincsen, tehát ugyanúgy a törvénymódosítás után is lehetőség lesz ezeknek a dolgoknak a finanszírozására.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir