LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Szeretném szóra bírni a pénzügyi államtitkár urat, és többször feltették a kérdést, Boldvai képviselőtársam próbált adni egy választ arra, hogy a jelenlegi törvényjavaslat szövege, mert szerintünk nem semleges, a japán jennel szemben kitüntetett szerephez juttatja a dollárt, és ennek a magyarázatát Boldvai képviselőtársam próbálta megfogalmazni. De mindenképpen szeretném hallani a pénzügyi államtitkár urat, hogy ezzel kapcsolatban mi a véleménye. A részletes vita általános dramaturgiája az, hogy ritkán szólalnak meg a végén a kormány képviselői, most jó lenne, ha elmondaná ezzel kapcsolatban a határozott véleményét (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Halljuk!), hogy miért utasították el az ajánlás 11. pontjának törvénymódosító javaslatát.
Egyébként úgy tűnik, hogy Szabó Lajos és Bőhm András képviselőtársaim szemét is bántotta a törvényjavaslat burkolt euróellenessége és dollárpártisága. Az ajánlás 15. pontjában úgyszintén a törvényjavaslat 4. §-át kívánják módosítani, miszerint az euróban meghatározott forrásbevonáshoz a pénzügyminiszter előzetes egyetértése szükséges, míg a dollárban történő forrásbevonáshoz nem szükséges a pénzügyminiszter előzetes egyeztetése.
A legjobb megoldás természetesen az lenne, ha a japán jent is belevenné a törvénytervezet a megkülönböztetett figyelmet érdemlő fizetőeszközök közé, de ha már ezt a lehetőséget elutasítják, és ezt szeretném tudni, hogy miért utasítják el, akkor talán a kisebbik rossz döntés ennek a módosító javaslatnak az elfogadása és a miniszteri jóváhagyási kötelezettség dollárra történő kiterjesztése lenne.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir