FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nagyban egyetértve Horváth János képviselőtársam indokló részével, magam is a preambulumhoz szerintem pontosító, értelmező módosítást fűztem.
Úgy érzem, nem elégséges megfogalmazás az, hogy “a nemzetgazdaság előtt álló, állami részvételt is igénylő fejlesztési beruházáshoz”, és folytatódik a mondat, hanem mondjuk ki, aki elolvasta ezt a törvénytervezetet, és egyáltalán tudja, hogy mi az, hogy Magyar Fejlesztési Bank, ott hitelfinanszírozásról, illetve tulajdonosi részvétel-szabályozásról van igazából szó. Ezt konkretizálom ebben a preambulumban.
Ugyanígy a mondat folytatólagos részénél azt mondja, hogy “a beruházási feladatokat szem előtt tartva” - fejeződik be a későbbiekben. Mi úgy érezzük, hogy nem a beruházási feladatokat kell szem előtt tartani, hanem a feladat megoldását kellene szem előtt tartani. Mennyivel különösebb, ha hozzáírjuk a „megoldása” szót. Reméljük, hogy tényleg erre szeretne törekedni a Magyar Fejlesztési Bank, nem pedig csak a feladatokat szem előtt tartva. Az olyan, hogy rendben, látjuk a feladatokat, mi meg éppen ülésezünk ma, de semmi közünk a feladatmegoldáshoz. A megoldáshoz kellene, hogy közelebb jusson a Magyar Fejlesztési Bank is.
Szintén egy szóhasználati észrevétel: véleményünk szerint nem forráskezelési feladatok vannak, hanem forráskezelési szükségletek vannak.
(21.20)
Ha látja a Fejlesztési Bank, hogy valahol probléma van, és oda be akar avatkozni, akkor nevezhetjük esetleg feladatnak, de egy pénzintézet esetében ez egy nagyon széles körű megfogalmazás, ott a probléma megoldása egy szükségletben jelentkezik, és itt véleményünk szerint a “szükséglet” lenne a helyes szó.
Mondom, stilisztikai kérdésekről van szó, de a törvény szellemével összhangban fogalmaztam meg ezt a módosító indítványt.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir