FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Boldvai képviselőtársam elég súlyos megjegyzést tett, hogy mérleghamisítás történt. Ezt a megszólalást valaki majd értékeli. Én nem emlékszem ilyenre, nem emlékszem semmi olyan kitételre, döntésre, határozatra, amely egyáltalán felvetette volna azt a feltételezést, amit most ön mondott, és hogy bárki törvényileg, bírósági úton vagy bármi más lehetőség szerint megerősítette volna, hogy ez megtörtént volna.
Az más dolog, hogy milyen költségvetési elszámolási technikák léteznek, s nemcsak Magyarországon, nemcsak Európában, hanem másutt is. Arról lehet vitatkozni, hogy melyik hiány hol jelentkezik, a kormány és az állam százszázalékos tulajdonlású cégénél vagy közvetlenül a költségvetésben. Erről lehet vitatkozni.
Ha államtitkár úr megjegyzése alapján jól értem, akkor most már tisztán és világosan láthatjuk, amit önök nem láthattak két évvel ezelőtt, hogy az önök által kiírt kezdeményezéssel egy kilométer autópálya 2,2 milliárd forintért épül, míg akkor - amit önök nem láttak, de remélem, örömmel tapasztalták - 1,9 milliárd forintért épült egy kilométer. Megmondom őszintén, azért nyugodtabb lennék, ha olyan tájékoztatást kapnánk utólag, amelyből azt látjuk, hogy felelősségteljesen gazdálkodott a százszázalékos állami tulajdonlású állami cég a rábízott vagyonnal, sőt a körülményekhez képest relatíve olcsón és jó minőségben megépítette az autópályát. Önök most már azt mondják, inkább lássa mindenki, hogy mi nagyon drágán fogunk multinacionális cégekkel autópályát építtetni. Majd mindenki eldönteni, hogy neki melyik eljárás áll a szívéhez közelebb. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir