FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Akkor tisztázzuk, már jó felé haladunk, de szeretném megkérdezni képviselőtársamat, illetve képviselőtársaimat, mi a különbség, hogy a kormány autópályát építtet, tehát a kormány, a nemzeti költségvetés állja ennek a számláját, és a kormány, illetve az állam százszázalékos tulajdonában lévő pénzintézettel végezteti a technikai lebonyolítást, tehát ugyanúgy az állam állja a számlát. Kérdezem, akkor mi a különbség, ha ez most a Pénzügyminisztérium vagy költségvetési fejezet lesz.
A lényeg az, hogy kell építeni autópályát. Véleményem szerint az technikailag nem lehet negatív megkülönböztetés, hogy a Magyar Fejlesztési Bank nem lehet többé az autópályák építésének finanszírozója. A szál egy helyen fut össze, a magyar államnak kell kifizetni. A magyar állam fizette ki akkor is, amikor a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül építtette meg például az M3-as utolsó szakaszát. Megjegyzem, sokkal olcsóbban, mint ahogy most önök a kormányzati költségvetésből, pontosabban a Magyar Köztársaság költségvetéséből közvetlenül finanszírozva, soha nem látott összegért építenek 2,2 milliárdért egy kilométert. Ez az új trend, hogy finanszírozzuk meg direkt, közvetlen költségvetési forrásból, drágábban, ahelyett, hogy ezt a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül tennénk, ami ugyancsak a magyar állam százszázalékos tulajdonlása, tehát a számlát mégiscsak valahol a magyar költségvetés állja.
Ebben én nem látok olyan súlyos nézetbeli különbséget, amire most önök hivatkoznak, hogy miért kellett teljes egészében beszűkíteni a Magyar Fejlesztési Bank működési területét.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir