FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Konkrétan a 18. számú módosító indítványomról szeretnék szólni. Ezt azért emelem ki külön, mert a törvény beterjesztésekor az indoklási részben sokszor hallhattuk, néha negatív felhanggal, hogy szét kell választani az eddigi gyakorlatot, amely szerint a Magyar Fejlesztési Bank nem valósíthat meg költségvetési feladatokat. Ez a költségvetés a Fejlesztési Banknak más dolga lenne, tisztán akkor legyen ez pénzintézet, amely tiszta pénzintézeti feladatokat hajt végre. Rendben van, fogadjuk el ezt az érvelést. Ez, mint említettem az indoklásban, többször előfordul, és az előbb is említettem, hogy többször az indoklási részben leírtak nem tükröződnek vissza a törvénymódosítás írott, paragrafusos részében.
Ez egy kis bujkáló játékot okozott, és ezért például a költségvetési feladatok szétválására vonatkozólag egy konkrét módosító indítványt nyújtottam be, ez a 18. számú. Ez így szól: “A javasolt módosításnak megfelelően az MFB Rt. a pénz- és tőkepiacról felvett visszafizetendő forrásokból a központi állami költségvetés helyett nem finanszírozhat olyan, részben vagy egészben meg nem térülő infrastrukturális vagy egyéb beruházásokat, amelyek megvalósítása költségvetési feladat.”
Ezt azért merészeltem betenni módosító indítványként, mert ez a szöveg, amit felolvastam, egy az egyben az önök által, a kormány által benyújtott törvénytervezet indoklási részéből kiragadott szó szerinti mondat. Ezek után érthetetlen számomra, hogy amit több helyen megindokolnak, hogy hogyan kell szétválasztani a költségvetési feladatot és banki feladatot, ezt, mondom, az indoklási részben leírják, én azt mondom, hogy akkor ezt nevesítsük a törvény egy megfelelő pontjában, a működési területen, és ezek után önök azt mondják, a kormány azt mondja, és a többség is azt mondta a pénzügyi bizottságban, hogy nem támogatja. Számomra ez érthetetlen, és ellentétes a kormány eredeti szándékával.
Köszönöm. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir