DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm. Képviselő Úr! A számok, amelyeket említett, nem pontosak. Ha számokat mond a parlamentben, akkor mondjon pontos számokat, ezért azt gondolom, korrigálni kellene azokat az értékeket, amiket elmondott.
(20.50)
A másik: én azt mondtam, hogy átlátható, világos, nyilvánosság előtt lebonyolított versenyben lehet ezek után tudni, hogy a költségvetés pénzét mire fordítjuk. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Hasonlítsuk össze!)
A harmadik momentum: olyan számokat lehet csak összehasonlítani, amelyek azonos műszaki tartalomra vonatkoznak. Ha nem azonos műszaki tartalomra, nem azonos földrajzi viszonyokra vonatkozó számokat próbál valaki összehasonlítani, akkor nyilvánvalóan tévedésbe eshet.
És a negyedik momentum: az, hogy mennyire jó a minősége vagy mennyire nem jó a minősége, erről folytathatunk vitát, ezt meg lehet nézni a helyszínen, de miután én használom azt az útszakaszt, amire ön hivatkozik, ezért tudom azt, hogy van olyan része, ahol 30 kilométeres sebességkorlátozást kellett bevezetni, mert annyira kiváló minőségben készült el az, amit ön mondott. Hogy mikor kellett bevezetni? Ezelőtt hat héttel. Ha tehát ezt dicséri a képviselő úr, akkor kérem szépen - hogy mondjam… -, mértékkel dicsérje, vagy megismerve a pontos helyzetet érdemes csak dicsérni.
Ezért tehát én azt gondolom, ismételten le szeretném rögzíteni, hogy mi nem értettünk azzal a finanszírozási konstrukcióval, ami akkor történt. Én rosszul éreztem magam akkor a költségvetési bizottság ülésén, amikor nem kaptam választ azokra a kérdésekre, amely kérdéseket, úgy gondolom, hogy képviselőként okkal teszünk fel, és szeretnénk rá választ. Az új helyzetben ezekre a kérdésekre minden ellenzéki képviselő megfelelő választ fog kapni.
A verseny pedig, úgy gondolom, mindannyiunk számára nagyon helyes, hogy van, és úgy gondolom, a verseny önmagában olyan korlátozó körülmény, amely korlátozó körülmény nem fogja megengedni, hogy az árak a csillagos égig szökhessenek ezeken a területeken. Mi elmondtuk, hogy ezekben a dolgokban az átláthatóság, a transzparencia és a verseny hívei vagyunk, ezt valósítjuk meg ezzel az eljárással is.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir