KÁRPÁTI ZSUZSA

Full text search

KÁRPÁTI ZSUZSA
KÁRPÁTI ZSUZSA (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Látom, már néhány képviselőtársam rosszul van (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból: Lejárt lemez!), de azért szeretnék reagálni a vitában elhangzottakra (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.), látom, különösen ott az MDF padsoraiban. (Az elnök csenget.) Nos, a 400 százalékos bérfejlesztéssel kapcsolatban egyetértek Pokorni képviselőtársammal, szóval, a hamis állítások előbb-utóbb beúszhatnak a köztudatba, így aztán sajnos, kedves képviselőtársam, emlékeznek az egészségügyben dolgozók arra a 400 százalékos ígéretre, ami lehet, ki tudja, honnan, egy légből kapott állítás volt. De emlékeznek arra az 50 százalékra is, amelyet mi adtunk oda nekik.
És még egyet: a 2004. évi költségvetésben a társadalombiztosítási és jóléti szolgáltatásokra most 12,5 százalékkal, azaz 250 milliárd forinttal többet állítunk be. Az önök volt pénzügyminisztere, Járai Zsigmond a 2001-2002. évi költségvetés beterjesztésekor az egyik legsikeresebb költségvetésnek aposztrofálta, meg kell jegyeznem, így beszélt az Egészségbiztosítási Alap kiadásairól: (Babák Mihály: 2004-ről beszélj!) “Az úgynevezett gyógyító-megelőző kassza kiadásai a bruttó hazai termék növekedését meghaladó ütemben emelkednek majd. Így érhető el az, hogy az összes egészségügyi kiadások aránya az államháztartás kiadásai között stabilan 9,4 százalék marad.”
Nos, szeretném ezt is az önök figyelmébe ajánlani, és azt is, hogy ha a költségvetés egyes fejezeteit megnézik, akkor talán észreveszik azt is, hogy van egy hangsúlyeltolódás, amely a struktúra, az ellátó struktúra vonatkozásában bizonyos prioritásokat kijelöl, nevezetesen azt, hogy az alapellátás megerősítése történik meg, miközben a kórházi és egyéb ellátások szinten tartása, vagyis a megőrzés történik meg. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét. - Babák Mihály: Mellébeszél!) Lehet, hogy ön úgy gondolja, képviselőtársam, hogy mellébeszélek, de ajánlom szíves figyelmébe azt a több tonnányi kötetet (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amit át lehet tanulmányozni. És…

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir