JAUERNIK ISTVÁN

Full text search

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Gémesi képviselő úr hozzászólásában sok szám hangzott el; nem vitatom ezeket a számokat, korrektek voltak. Viszont nem hangzott el az a szám, hogy a 2004. évi költségvetési törvényjavaslatban az önkormányzatokat megillető állami támogatások összértéke 7,9 százalékkal, mintegy 90 milliárd forinttal nő, és az elmúlt héten bejelentett pluszforrások, amelyek eredője onnan van, hogy múlt héten hétfőn szavaztunk a parlamentben a zárszámadási törvényjavaslatról, és csak ezután lehetett ezeket a számokat megismerni, ezzel 28 milliárd plusz került be, ha ezt hozzáadjuk, akkor összességében a jövő évi növekmény 10 százalék fölötti lesz. Ez egy nagyon fontos szám, és ez hozzátartozik ahhoz, amit Gémesi képviselő úr elmondott.
Hogyan viszonyulnak ezek a számok az önkormányzati szövetségek véleményéhez? Korrektek azok a számok, amit elmondott a képviselő úr meg a szövetség is. Azt mondja, hogy 200-250 milliárd hiányzik. De ebben megegyeztünk, és nincs vita közöttünk, hogy ebből legalább 100 milliárd az, amit az előző tíz évben halmoztak fel az önkormányzatok úgy, hogy kaptak feladatot, és nem kaptak hozzá pénzt. Tehát ha levonjuk a 200-250-ből ezt a legalább 100-at, akkor marad 100-150, ami kell 2004-re. Ha hozzáadjuk azt a 28 milliárdot, akkor már 118-nál vagyunk. Benne vagyunk abban a tól-ig határban, amire a szövetségek azt mondták, hogy legszükségesebb növekmény 2004-re.
Azt gondolom, hogy ez el is fogadható, és hangsúlyozom, hogy a legszükségesebb mértékben az önkormányzatok tudják biztosítani a működésüket, és ezen belül lehetőség lesz annak a néhány kiemelt feladatnak a megvalósítására, ami benne van a költségvetési javaslatban, és amit még önök közül senki nem vitatott, és ez szerintem, nagyon jó dolog.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir